3 יינות מומלצים שיהפכו את שולחן החג לשמח יותר
השער לגן עדן הוא כנראה השילוב הנכון של יין בארוחה טובה. בכולנו שוכנת ההבנה הכללית שלארוחה בשרית יתאים יין אדום ולארוחה חלבית יתאים יין לבן או רוזה. אבל על פי מה זה נקבע? והאם זה נכון לגבי כל היינות? הדעות כמובן חלוקות ויינות יש בשפע ומגוון רחבים כל כך עד שנשללת מאיתנו היכולת להכליל.
בשביל לפתור לפחות חלק מהלבטים ולעשות מעט סדר, ריכזנו עבורכם חלק מהעקרונות המנחים להתאמת יין לארוחה וכן שלושה יינות שכדאי לכם להכיר לקראת חג שבועות.
התאמת יין לארוחה – הבסיס
לא צריך להבין יותר מידי ביין בשביל להנות ממנו, אך תמיד טוב לדעת איך להתאים אותו לארוחה בשביל להשלים את התמונה. אז איך להתאים יין לארוחה? אלו העקרונות הבסיסיים:
- על טעם וריח אין להתווכח – הכלל הראשון והחשוב מתייחס כמובן לטעם האישי המשתנה מאדם לאדם. לפני כל עקרונות ההתאמה, לטעם אישי יש תפקיד מכריע בעניין זה. יכול להיות אדם שיעדיף יין מסוים עם מנה מסוימת, ושאדם אחר יעדיף את אותו היין עם מנה שונה לגמרי. קודם כל תהיו קשובים להעדפות האישיות.
- עוצמת הטעמים – ההקפדה על התאמת עוצמת טעם היין לעוצמת טעם האוכל, תפקידה לוודא כי טעם היין לא "נבלע" ולא משתלט על הארוחה. כך שאם הארוחה עשירה בטעמים חזקים, כך גם היין צריך להיות בעל טעם נוכח. האיזון חשוב בשביל להנות גם מהיין וגם מהארוחה וכן מהשילוב ביניהם.
- התאמת צבעים – ניתן לשים לב כי בדרך כלל לאוכל לבן יתאים יין לבן ולאוכל אדום יתאים יין אדום. הדבר בהחלט מתגלה כנכון ברוב הפעמים אך תמיד רצוי לשים לב לאיזון עוצמת הטעמים.
עם זאת, גם כאן יש יוצאים מן הכלל. למשל, עם בשר צלוי יתאים יין אדום, אבל בנות עם בשר עגל יתאים דווקא יין רוזה או יין לבן. - האם יין השתתף בבישולים עצמם? – אם הכנתם פסטה למשל, והשתמשתם ביין לבן בשביל הרוטב, רצוי יהיה להגיש את המנה עם אותו היין.
- מה לא? – כפי שהבנו, עניין איזון הטעמים חשוב מאוד בשילוב יין. תחת אותו עיקרון, נכנסים כמה מאכלים שיכולים להיתפס כבעייתיים מעט בשילוב עם יין. למשל זיתים, מאכלים חריפים, חמוצים, מתוקים או מלוחים.
כמובן שזהו רק הבסיס וכשמדובר ביין, יש הרבה מה ללמוד ולהבין. אבל זה לגמרי מספיק בשביל להנות משילובים מנצחים בין יין לארוחה.
הכירו את הכוכבים – יינות מומלצים לשבועות
כפי שהבטחנו, לא נשאיר אתכם עם כל המידע החשוב ובלי כמה יינות שיהפכו את ארוחת החג לחגיגת טעמים אמיתית.
אלו היינות המומלצים ביותר להגשה בשבועות, או גם להנות מהם סתם כך:
ברטנורה פינו גריג'יו
שנת בציר: 2020
הרכב זני: פינו גריג'יו
סגנון: יין לבן יבש
מקור הענבים: פיימונטה, איטליה
על המותג: ברטנורה הוא מותג סדרת היינות האיטלקיים הכשרים, הטובים והנמכרים ביותר בעולם. איטליה בורכה בטרואר (תנאי סביבה) נפלא ליין – הרים גבוהים, קרבה לים ומזג אויר מתאים ליינות משובחים שכבר מזמן הפכו לקלאסיקה. כל סוג יין מגיע מהמקום הייחודי לו בתוך איטליה, מעמק הפו, מההרים האפנינים מטוסקנה, פיאמונטה ועוד.
תיאור היין: יין יבש ומאוזן להפליא. הוא ניחן בתווים של אגסים ושיח היערה וכן, בסיומת נקייה, חדה ומרעננת. באף- אגס, יערה ונגיעות עשב טרי. בפה- פירות ופרחוני. במרקם- ג'וסי וסיומת הדרית וקריספית.
כוהל: 12.5%
מחיר: 65 ₪
שאטו רובין – B דה סנט ביאטריס
שנת בציר: 2020
הרכב זני: סינסאו, גראנש, קברנה סוביניון וסירה
סגנון: רוזה יבש
מקור הענבים: פרובאנס, צרפת
על היקב: בין האלפים הצרפתיים, מצפון לחופי הים התיכון בדרום משתרע חבל פרובאנס, מהיפים והמפורסמים בצרפת. לצד שדות הלבנדר והחמניות, מייצרים בחבל זה יין ייחודי ומשובח ביותר. שאטו רובין, הממוקם במרכז הפרובאנס, הינו מטירות היין העתיקות בצרפת. החלו לייצר בו יין כבר במאה ה-14. ומאז ומתמיד היה לשם דבר עקב הטרואר הייחודי בו חונן והזרימה הטבעית המושלמת של הקרקע.
בכרם נטועים 13 סוגים שונים של ענבים וביקב מייצרים בצורה חדשנית את יינות פרובאנס הקלאסיים.
תיאור היין: בעין- ורוד בהיר מבריק עם הדגשי ורוד סלמון, באף- פירות יבשים, שקדים, צימוקים ופיסטוקים מעורבים בעקבות מינרליים של גיר. בפה- חך עדין עם נגיעות דומדמניות ותותי בר.
כוהל: 13%
מחיר: 75 ₪
רקנאטי – שרדונה מסדרת גליל עליון
שנת בציר: 2020
עשוי מענבי: שרדונה
סגנון: לבן יבש
טעמים וארומות: באף- פרי טרופי עם אשכוליות בליווי של ניחוחות תבלינים ועץ האלון. בפה- פירות הדר, מינרלי ושארית טעם מעץ החבית. היין בעל גוף מלא עם מרקם חמאתי קלוי במעט.
שהה בחביות: 6 חודשים.
מתאים למאכלים: דגים, פירות, גבינות קלות ואפילו קשות (או בקיצור – לשבועות).
מחיר: 59 ₪
כעת, יש ברשותכם את כל המידע הנדרש להשלים ארוחת חג למופת. אם ברצונכם לדעת עוד, לקבל המלצות נוספות ומתכונים מוצלחים – לחצו כאן.
לחיים! בתאבון 🙂